- FORSIDE
- Uddannelse
- RAB / momsfritagelse
- Kurser
- Inspiration
- Om os
- | 🔐 Log ind
Spørgsmål og svar om NCNM's uddannelser
Hvordan foregår mine studier på uddannelsen?
De 3 første semestre på NCNM’s uddannelser er en del af heilpraktikeruddannelsen.
Du kan også deltage på 1. semester, Den Naturmedicinske Metode – og 2. semester, Den Naturmedicinske Værktøjskasse – selvom om dit fokus først og fremmest er at lære at hjælpe dig selv og dine nærmeste – og selv om du ikke har planer om at gennemføre resten uddannelsen.
Undervisningen på de 3 første semestre foregår online og primært som selvstudie. Det betyder, at du får du adgang til al undervisningsmateriale for et semester med det samme, du melder dig til.
Du følger undervisningen på din computer – eller du kan bruge vores app på din telefon eller tablet. Det betyder, at du kan studere, når det passer dig bedst – alle steder, hvor du har internetforbindelse.
Undervisningsmaterialet består af:
- Kompendier, du evt. kan printe, inden du læser.
- Indspillede webinarer (som både video og lyd).
- Optagelser af tidligere undervisning og spørgetimer (som både video og lyd).
- Power point-præsentationerne, som hører til undervisningen.
- Multiple choice-træningsspørgsmål, hvor du kan teste, om du har lært, hvad du skal.
- Studiespørgsmål til refleksion og fordybelse, hvor du formulerer svar med dine egne ord. • Supplerende materiale i form af plancher, artikler m.m.
- En prøveeksamen til hvert semester.
Du kan studere i eget tempo og gennemføre i ét stræk før tid. Eller du kan bruge de 5-6 måneder, hvor du har adgang til hvert semester.
For hvert semester har vi lavet en læseplan, som du kan følge uge for uge for at gennemføre inden for den tid, vi har afsat.
Hvert semester understøttes desuden af live-spørgetimer, så du undervejs kan få svar på dine spørgsmål til de enkelte moduler. Live-spørgetimerne foregår online – og de bliver optaget, så du kan se dem senere, hvis du ikke har mulighed for at deltage på dagen.
Datoerne for live-spørgetimerne kan du se på den undervisningsplan, som vi laver for hvert semester.
Vi opdaterer også løbende undervisningen med bl.a. enkelte online-live-dage. Også her kan du vælge enten at deltage live eller at se optagelsen senere.
Undervisningsplanen for 1. semester ligger på siden her.
Læse- og undervisningsplaner for de næste semestre, får du, når du køber adgang.
Du kan også få svar på dine spørgsmål af både skolen og dine medstuderende i vores medlemsforum. Her deler vi desuden gode erfaringer, opskrifter, links til dygtige kolleger og den slags.
På 4. semester uddanner du dig til heilpraktiker. Dette afsluttende semester foregår som en kombination af lidt selvstudie og en del fremmøde-undervisning.
Her mødes vi til undervisning i Silkeborg. Og vi starter med et internatophold, hvor du lærer dine medstuderende godt at kende. Den endelige lokation for internatopholdet er endnu ikke fastlagt.
Se, hvad 4. semester indeholder:
Hvor lang tid skal jeg bruge på at studere?
Det korte svar er, at du på 1. og 2. semester i gennemsnit skal forvente at bruge en dag (ca. 8 timer) om ugen på dine studier.
Så kan du fint gennemføre i løbet af de 4-5 måneder, semestrene varer.
På 3. og især 4. semester skal du afsætte lidt mere tid. Du har til gengæld også længere tid til at gennemføre 3. og 4. semester
Som en hjælp til din planlægning har vi lavet udførlige læseplaner. Læseplanerne viser dig i detaljer, hvordan pensum fordeler sig på kompendier, webinarer, studie- og træningsspørgsmål m.m.
Se læseplanen for 1. semester her.
Bliver jeg en del af et hold?
Ja, som studerende på NCNM bliver du en del af et hold.
Vi åbner for tilmelding til 1. semester 2 gange om året (med holdstart i januar og august). Herfra følges du de næste 5-6 måneder med de studerende, der også har meldt sig til samme forløb som dig.
Du møder dine medstuderende til semesterets live kick-off og til spørgetimer. Og selvfølgelig i medlemsforum.
Hvis du fortsætter til 2. semester, følges du med de holdkammerater, som også fortsætter.
På 3. og 4. semester faciliterer vi studiegrupper for dig og dine medstuderende.
I medlemsforum udveksler du erfaringer med alle studerende på tværs af alle semestre.
Hvem deltager på uddannelsen?
Vi ser 3 grupper af studerende på vores uddannelse:
Gruppe 1 er dig, der vil tage vare på din egen sundhed og din egen kraft. Du ved måske en hel del om sund kost og naturmedicin på forhånd – men savner struktur på din viden. Eller du ved stort set ingenting – men kan bare mærke, at det er den vej, du skal nu.
Så er 1. semester – Den Naturmedicinske Metode – helt oplagt og relevant for dig. Og måske endda også 2. semester – Den Naturmedicinske Værktøjskasse – hvis du er klar til at fordybe dig lidt mere.
Uanset din baggrund, så vil du garanteret elske at blive en del af vores fællesskab. Og vi lover, at vi tager godt vare på dig under hele forløbet.
Gruppe 2 af studerende på vores uddannelse er dig, der allerede er uddannet terapeut eller behandler. Men som savner at have den lidt mere brede viden i din klinik Du ved godt, at man ikke bliver syg, fordi man fx mangler zoneterapi eller akupunktur – og du vil gerne have nogle redskaber, så du kan hjælpe dine klienter med at justere på bl.a. den livsstil, der måske har været med til, at de er blevet syge.
Her vil du formentlig gennemføre vores to første semestre: Den Naturmedicinske Metode og Den Naturmedicinske Værktøjskasse.
Måske du endda får vækket din videbegærlighed så meget, at du tager 3. semester og bliver Naturmedicinsk Vejleder. Og herfra er skridtet til at afslutte som heilpraktiker på 4. semester ikke ret langt væk. Så er du advaret :-)
Gruppe 3 er dig, der allerede har besluttet, at du er klar til at gå hele vejen som heilpraktiker. Med vores fleksible model for at starte på uddannelsen, kan du gennemføre 1., 2. og 3. semester i det tempo, der passer dig. Du skal bare sørge for at afslutte på 4. semester, som ligger hvert andet år.
Selvom forudsætningerne og niveauerne for jer som studerende derfor kan være noget forskellige til at begynde med, så er der plads til alle. Og på 1. og 2. semester underviser og svarer vi på spørgsmål i et sprog, som alle kan forstå.
For at kunne starte på 3. semester skal du til gengæld have gennemført eksaminer i anatomi, fysiologi og sygdomslære – eller du skal være uddannet behandler eller terapeut i forvejen. Så herfra skruer vi op for det faglige niveau i undervisningen.
Hvad sker der, hvis jeg ikke gennemfører et semester inden for tidsrammen?
Du har ca. 4-5 måneder til at gennemføre hvert af uddannelsens første 3 semestre – med adgang til materialet i 6 måneder.
Hvis du afsætter ca. 8 timer om ugen til 1. og 2. semester, har du god tid til at gennemføre – også, hvis du vælger at deltage i den afsluttende semesterprøve.
På 3. og 4. semester skal du afsætte lidt mere tid til dine studier.
Har du brug for mere tid end de 6 måneder – eller er du bare glad for at være en del af vores medlemsforum – kan du forlænge din adgang til både materiale og medlemsforum for 129 kr. pr. måned.
Semesterprøverne er obligatoriske for dig, der vil være heilpraktiker. Du kan for hvert semester vælge mellem 2 forskellige datoer, hvor du kan tage prøverne.
Hvis du ikke har mulighed for at deltage i semesterprøverne – eller, hvis du får brug for en re-eksamen – koster det et lille gebyr på 650 kr. at tage prøven på et andet tidspunkt.
Jeg kan ikke deltage til live-undervisningen. Kan jeg så være med på forløbet alligevel?
Ja, al live-undervisning optages, så du kan se den på video (eller lytte til lyden) bagefter – lige så mange gange, du vil, faktisk.
Har du spørgsmål til undervisningen, kan du altid stille dem i medlemsforum og få svar på det hele.
Du har også mulighed for at stille dine spørgsmål til live-spørgetimerne, selv om du ikke kan deltage.
Hvor finder jeg datoerne for live-undervisningen?
Hvert semester har sin egen undervisningsplan med alle datoer og detaljer.
Du finder undervisningsplanen for 1. semester på siden her.
Undervisningsplaner for de næste semestre, får du automatisk adgang til som studerende på NCNM’s online-akademi.
Har du flere spørgsmål?
Vi er altid klar til at besvare alle dine spørgsmål.